Kom med på vild køretur: Nu er den selvkørende Audi landet

Det lyder som noget fra en science fiction-film, men den selvkørende bil fra Audi er faktisk en realitet.

Det lyder som noget fra en science fiction-film, men den selvkørende bil fra Audi er faktisk en realitet.
BILER: Bilen er for nyligt blevet testet af journalisten Alex Robbins fra Telegraph Cars, og han fik fornøjelsen af at slippe rattet og overlade kontrollen til den usædvanlige bil.
Robbins tog bl.a. en tur på motorvejen i den innovative Audi A7 Sportback, og var forbløffet over hvor hurtigt han fik tillid til den selvkørende bil og vænnede sig til rollen som passager.Bilen har en lille skærm indbygget i kontrolpanelet, som informerer chaufføren om bilens intentioner - fx vejbaneskift, acceleration, nedbremsning o.s.v.Der er dog en række udfordringer - både juridiske og teknologiske - som skal overvindes inden bilen kan lanceres til forbrugere. Der vil derfor gå en årrække inden prototypen bliver gjort tilgængelig for den gængse køber.Lederen af Audis projekt, Dr. Arne Bartels, estimerer at den selvkørende teknologi vil ramme markedet løbende. Først vil bilerne være i stand til at håndtere relativt simple situationer som eksempelvis kørsel i en trafikprop og senere motorvejskørsel og lignende.En selvkørende bil der er i stand til at navigere i mere komplekse situationer - eksempelvis bykørsel - vil nok først blive aktuel om tidligst 15 år, udtaler Dr. Bartels.Journalisten Alex Robbins er - ligesom mange andre - overbevist om, at den selvkørende bil vil blive normen engang i fremtiden.Du kan selv komme med ud på en tur. Se med lige her:/BilGalleri.dk/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.