3 ting du skal overveje inden du får solceller på taget

3 ting du skal overveje inden du får solceller på taget

Sponsoreret indhold

Med stigende energipriser er der gode grunde til at afsøge muligheder for både at spare på energien og finde nye energimuligheder. Til sidstnævnte kan et solcelleanlæg på taget være en god løsning.

For blot et par år siden skulle man ofte gå på kompromis med æstetikken for at få solceller på taget, idet det skulle monteres som et separat anlæg. Det er heldigvis ikke tilfældet længere, hvor man kan få solceller som er integrerede med resten af tagbelægningen. Således er solcellerne næsten ikke synlige.

Nedenfor finder du tre ting, som du bør overveje inden du får solceller på taget.

Prisen

Selvom det kan være fristende blot at få lagt solceller på taget, skal du selvfølgelig overveje de økonomiske forhold. Merudgiften til solcelletag med integrerede solceller er ca. 900-1.200 kr. per kvadratmeter. Det skal selvfølgelig modsvares besparelsen i energi. Foretag en beregning af tilbagebetalingstid og overvej, om det er en rentabel investering. Du kan læse mere om priserne på Tagrenovering.dk.

Dertil hører, at du skal vælge en producent, som rent faktisk har solcelletag, som står færdigt. Tesla har deres Solar Roof, som har været annonceret i Danmark siden 2016, men de har endnu ikke opført et eneste solcelletag i Danmark. Vælg derfor en producent, som allerede er i markedet med et reelt produkt.

Integrerede solceller eller separat anlæg?

Du bør også overveje, om du ønsker integrerede solceller eller om det skal være et separat solcelleanlæg på taget. Sidstnævnte har været på markedet i lang tid og er en smule billigere. Til gengæld er det som regel ikke alt for pænt. Integrerede solceller er en smule dyrere og temmelig nye på markedet, men til gengæld får du en løsning som ikke går på kompromis med æstetikken.

Giv forsikringen besked inden arbejdet går i gang

Det er som ved alle andre byggeopgaver en god idé at kontakte din husforsikring. Du skal give dem besked om dit planlagte solcelleanlæg og spørge, om det er noget der kommer til at have indflydelse på forsikringen. Det vil som regel ikke være tilfældet, men det er altid en god idé at have forsikringen med på sidelinjen.