Reparationer af el-løbehjul – hvor kan man få det lavet?

Reparationer af el-løbehjul – hvor kan man få det lavet?

Sponsoreret indhold

Har du fundet dig et løbehjul der kører på el som du gerne vil købe, men står du med en masse spørgsmål der handler om disse el-løbehjul, som f.eks. hvorhenne man får repareret sådan én henne eller hvilke love og regler der gør sig gældende, så er du langt fra den eneste og derfor er her samlet lidt brugbart læsestof, som måske kan gøre det hele lidt lettere at forstå.

Find dit el-løbehjul når du har undersøgt hvilke der er bedst i test

Hvis du ikke allerede har et el-løbehjul, så har du ret sikkert allerede gjort dig overvejelserne om hvorvidt sådan én tingest, kan gøre livet lettere for dig og din husstand i hverdagene. El-løbehjulene har faktisk eksisteret i mange år, men det er først de sidste 4-5 år hvor man har set dem i gadebilledet, som man ser i dag.

Ligesom det er med så mange andre ”nye” ting, så er der delte meninger om hvorvidt det er en smart ting med el-løbehjul i gadebilledet. Dog kunne der ses en enighed på borgen der i 2019 besluttede at el-løbehjul med en maxhastighed på 20 km/t var okay at benytte i trafikken. Det er altså lovligt at benytte et el-løbehjul i trafikken.

For at finde det helt rigtige el-løbehjul, så kan det være en god idé at undersøge de forskellige el-løbehjul test der ligger tilgængelige online. Med sådanne tests får du for det første et godt overblik over de muligheder der er for et godt el-løbehjul, men du kan også hurtigt få sorteret i de muligheder der er, for priserne varierer i den grad når det handler om el-løbehjul.

Kend den lovgivning der er gældende for dig der vil køre på el-løbehjul i trafikken

Det du skal være opmærksom på når du skal købe et el-løbehjul er, hvorvidt det er godkendt til at kunne køre i trafikken. Loven siger at du for det første skal køre som hvis du var en cyklist. Det vil sige at du skal køre på cykelstierne hvis der er cykelstier, du må ikke køre imod kørselsretningen og så er der ligesom på en cykel nogle krav til lys og reflekser. Sidst men ikke mindst, så må dit el-løbehjul ikke kunne køre mere end 20 km/t.

Kravene til et el-løbehjul når det kan køre selvdrevet op til 20 km/t er, at der skal være en hvid eller gul forlygte og en rød baglygte. Lygterne skal ligesom med cyklernes lygter kunne ses på en afstand svarende til mindst 300 meter. Derudover skal der også være reflekser på el-løbehjulet før at det er lovligt. Her er det igen lidt som med cyklerne, hvor der skal være en hvid refleks foran og en rød refleks bagpå. El-løbehjulet har selvfølgelig ikke pedaler, hvor cyklerne normalt har nogle gule reflekser monteret, men skal i stedet have gule reflekser på siden af løbehjulet.

Der er dog noget der ikke er helt som hvis du var afsted på en almindelig cykel. Der er nemlig krav om at du som minimum er 15 år gammel, hvis du vil køre alene rundt på dit el-løbehjul i trafikken. Er du ikke 15 år, så må du kun køre på lukkede og skiltede områder, ellers skal du som minimum have en myndig person med dig på turen. Der er endnu intet krav til hjelm når du kører, men dette er på tale, da der ses nogle grimme uheld for personer der er kommet galt afsted på el-løbehjul uden at have haft en hjelm på.

Find hurtigt værksteder der kan reparere dit el-løbehjul når du søger online

Noget der kan bekymre nogle når de skal skaffe nyt og elektronisk udstyr er, at de helst skal vide hvor de kan få repareret det elektroniske udstyr hvis det skulle gå i stykker. Har du selv samme tanke og tænker du at det ikke giver mening at cykelsmeden på hjørnet kan klare dette, så tager du ikke helt fejl. Det er nemlig de færreste cykelsmede der kan hjælpe dig med et el-løbehjul.

Hvis du får købt et el-løbehjul og det pludselig kræver en reparation, så er det dog heldigvis let at finde steder der kan være behjælpelige med at ordne dit el-løbehjul. En hurtig søgning på internettet vil skaffe dig kontaktoplysninger på dem der er i dit område og da det jo er blevet en ganske populær ting at eje et el-løbehjul, så er der også sket en stigning på værksteder der kan klare jobbet for dig.