Bliv klogere på, hvad du kan bruge kryptovaluta til

Bliv klogere på, hvad du kan bruge kryptovaluta til

Sponsoreret indhold

De senere år har der været utrolig meget snak om kryptovaluta. Det er blevet populært, og der er efterhånden så mange forskellige slags kryptovaluta, at de er svære at holde styr på. Måske spørger du dig selv: Hvad er det egentlig, man kan bruge kryptovaluta til?

Kryptovaluta er som bekendt digital valuta. De har vilde muligheder, fordi de ikke reguleres af banker eller pengeinstitutter. Det er også det, der gør dem risikable. Den mest kendte form for kryptovaluta er helt klart bitcoin. Bitcoin og andre kryptovaluta bliver overført via blockchain teknologi. Det betyder blandt andet, at kryptovaluta er umulig at spore, og ejermanden er derfor sikret anonymitet.

Anonymiteten skaber både muligheder og problematikker. Det giver en øget sikkerhed visse steder. Det er for eksempel umuligt for cyberkriminelle at stjæle identiteter og bankoplysninger, når der bliver handlet med kryptovaluta. Samtidig kan man købe alting anonymt, og derfor altså også ulovlige produkter eller services. Alt i alt kan man sige, der er gode grunde til, at kryptovaluta er så omdiskuteret, som det er.

Hvad kan man bruge den til?

I Danmark er udvalget af fysiske butikker, hvor du kan betale med kryptovaluta, meget begrænset. Det er dog et stigende antal. Online er der flere og flere butikker, der tager imod kryptovaluta. Der er også mange betting sider og online casinoer, der tager imod kryptovaluta.

Som udgangspunkt kan du betale for alting med kryptovaluta, hvis altså sælger tager imod denne betalingsform. De fleste kender den famøse historie om pizzaen, der blev betalt med bitcoin. Hvis du er interesseret i at købe kryptovaluta, så kan du læse CryptoMeisters guide til at købe krypto.

Hvordan køber man kryptovaluta?

Det er sådan set supernemt at købe kryptovaluta. Der er flere forskellige steder, du kan vælge at købe og opbevare din kryptovaluta. Det kan fx være på en dansk kryptobørs eller på en anden cryptocurrency exchange, som det hedder. Derefter skal du oprette en wallet, altså en elektronisk pung. Den skal du bruge til at opbevare din krypto, hvis du ikke vil have dem liggende på den handelsplatform, hvor du har købt dem.

Hvad skal man være opmærksom på?

Der er flere vigtige ting at være opmærksom på, inden man bevæger sig ud i et krypto-eventyr. Da kryptovaluta ikke er reguleret, så kan de både stige eller falde kraftig i værdi på meget kort tid. Det betyder, at der er en risiko for, at dine penge pludselig ikke er noget værd. Du er heller ikke sikret, hvis du skulle tabe dine penge på anden vis fx i en mislykket transaktion. Læs mere om, hvad man skal være opmærksom på med kryptovaluta her.

Det er vigtigt med kryptovaluta, som med alt andet, man vælger at investere i, at man laver sin research ordentligt. Du skal vide, hvad du har med at gøre og kende risici ved at investere i den givne krypto. Der er mange muligheder i denne nye valutaverden, men der skal investeres med omtanke. Tjek eventuelt nogle tip til, hvordan du lægger et godt budget.