3 gode råd til what not to do, når du skriver jobansøgning

3 gode råd til what not to do, når du skriver jobansøgning

Sponsoreret indhold

Det kan være svært at skrive en god ansøgning, som får dig til at skille dig ud fra de hundredvis af ansøgninger, mange virksomheder modtager. Der er mange gode råd til what to do, når du skal skrive den perfekte ansøgning, så her er tre punkter, der fortæller dig what not to do.

Brug ikke den samme ansøgning flere gange

Det er en god idé at bruge en ansøgning skabelon, når du skriver en ansøgning. Men brug den kun som skabelon. Du skal tilpasse din ansøgning, hver gang du skriver en ny ansøgning, da du skriver til en helt ny virksomhed, der højst sandsynlig er meget anderledes end den forrige. Det er tydeligt for læseren, hvis teksten ikke er tilpasset og for generisk. Brug derfor gerne virksomhedens navn og titlen på den stilling, du søger.

Sæt ikke dig selv i centrum

Det er fristende i en jobansøgning at liste alle dine succeser op og skrive stolpe op og stolpe ned om alle dine bedrifter og gode kvalifikationer. Men hvis det ikke er relevant for virksomheden, og hvis du ikke viser, hvordan virksomheden kan drage nytte af dine gode kvalifikationer, er du ikke attraktiv for dem. Derfor skal du sætte virksomheden i centrum og fortælle, hvordan du kan bidrage til virksomhedens fremdrift.

Drop alle fyldordene

Mange har tendens til at fylde deres sætninger med fyldord som ”nok”, ”lige”, ”bare” og ”rigtig”. Men det skal du ikke gøre, da de udvander dine budskaber. Det er vigtigt at luge ud med digital slettelak, inden du sender din ansøgning afsted, så den står helt skarp, og budskabet trænger uforstyrret ind hos din læser. Det kan være svært at spotte egne fejl, så det er altid en god idé at få en, du stoler på, til at rette igennem og give dig konstruktiv feedback.