2021 bliver rekordår for dansk e-handel

2021 bliver rekordår for dansk e-handel

Sponsoreret indhold

Der er efterhånden ingen tvivl om, hvor stor en indflydelse corona-pandemien har haft på danskernes vaner i mange forskellige henseender. Mens mange virksomheder har været i knæ, har e-handel boomet som aldrig før.    

Sidste år oplevede den danske e-handel et markant skifte. Lockdown og den manglende evne til at rejse fik danskere til at storforbruge i andre produktkategorier. Det gælder især fysiske varer og take-away. Salget af fysiske varer gælder alt, lige fra ting til hjemmet, tøj og byggematerialer. Det er en tendens, der ser ud til at fortsætte. Dermed ser 2021 ud til at blive rekordår for dansk e-handel.

Mange virksomheder har innovereret deres måde at drive onlinesalg, så det er blevet nemmere og billigere at få sendt pakker og returnere dem. Uanset om man køber fra en dansk webshop eller en udenlandsk. Det koster ikke længere en bondegård, hvis du vil send pakke til England.

Forbrugerne støtter de danske virksomheder

Der har været meget fokus på de danske virksomhedernes vilkår og udfordringer i forbindelse med lockdown. Mange virksomheder har været utroligt hårdt presset, og der er desværre også mange, der har måtte dreje nøglen om. Men når det kommer til e-handel, så har de danske forbrugere været utroligt gode til at støtte danske virksomheder.

Her er det tydeligt at se, at der har været et fokus på at støtte danske virksomheder i en svær økonomisk tid. Tallene viser, at danskere har fået en masse nye nethandelsvaner, og at de i høj grad vælger at købe disse varer hos de danske webshops fremfor udenlandske.

Så småt muligt at købe rejser igen

Indtil videre har det ikke set godt ud for danskernes mulighed for at købe rejser på nettet. Det er langsomt ved at ændre sig, som mange lande er åbnet mere op. Sidste år var der et meget markant fald i danskernes forbrug på rejser og rejserelaterede services fra året før. 2021 ser indtil videre ud til at blive markant bedre end 2020 på rejsehandelsfronten. Det er gode nyheder for rejsebranchen og for dansk økonomi generelt.

Det er intet, der tyder på, at danskeres vaner om at handle på nettet skulle ændre sig. Det virker til, at e-handel er kommet for at blive. Der kommer kun flere og flere danske webshops, som tilbyder varer og services til at gøre danskernes hverdag lettere og mere behagelig. Det gælder for eksempel den stigende tendens til at købe sine dagligvarer på nettet.