Oplever du dårlige tider rent økonomisk? Så kan det være fornuftigt for dig, at være medlem af en A-kasse.
Annonce

Det du skal vide om A-kasser

Oplever du dårlige tider rent økonomisk? Så kan det være fornuftigt for dig, at være medlem af en A-kasse.

En A-kasse er en arbejdsløshedskasse og en slags forsikring imod arbejdsløshed. Artiklen her, fortæller dig om alt hvad du har behov for, at vide, omkring, hvad det vil sige, at være medlem af en A-kasse.

Alt du skal vide om en A-kasse

En A-kasse kaldes, som sagt, også en arbejdsløshedskasse, og det er en slags forsikring mod arbejdsløshed. Det fungerer således, at du bliver medlem af en A-kasse, hvorefter du skal betale et bestemt kontingent i flere måneder, herefter har du ret til, at få penge udbetalt fra din A-kasse, men altså kun i tilfælde af, at du bliver ledig selvfølgelig.

Du bestemmer selvfølgelig helt selv om du har lyst til, at blive medlem af an A-kasse. Det er en fordel, da du jo netop er forsikret i tilfælde af, at du bliver ledig på arbejdsmarkedet.

Hvad skal du være opmærksom på med hensyn til en A-kasse?

Du kan blive optaget i en A-kasse, hvis du er lønmodtager, under uddannelse, nyuddannet, selvstændig, hvis du er værnepligtig eller hvis du er medlem af en kommunalbestyrelse eller medlem af Folketinget. Du skal dog være opmærksom på, at der er forskel på A-kasserne, da de kan være målrettet mod en bestemt gruppe. Der er f.eks. A-kasser der kun er målrettet til selvstændige, mens andre er målrettet til lønmodtagere og nogle helt rettet mod akademikere, dette er noget selvfølgelig bør undersøge og sætte dig ind i før du søger om medlemskab.

Herudover skal du være opmærksom på, at du ikke kan blive medlem medmindre du har et arbejde. Du kan med andre ord ikke blive medlem, hvis du er arbejdsløs. Men det siger jo lidt sig selv, da du skal kunne betale et vist kontingent til din A-kasse hver måned, så du i fremtiden, i tilfælde af arbejdsløshed, kan få udbetalt penge. Dine rettigheder som medlem af en A-kasse er sikret gennem Folketinget, hvorfor du grundlæggende har de samme forhold uanset valg af A-kasse.

Hvor mange penge kan man få hos en A-kasse?

Det månedlige kontingent, du skal betale for at være medlem, kan være forskelligt fra A-kasse til A-kasse, mens alle A-kasser betaler det helt samme beløb til den arbejdsløse. Dette er fastlagt af politikerne i finansloven og det er noget du bør være opmærksom på, hvis du ønsker, at finde den A-kasse med det laveste månedlige medlemskontingent. Der er ingen grund til, at vælge A-kasse efter, hvad du håber at få udbetalt i tilfælde af arbejdsløshed. Du bør i stedet koncentrere dig om, hvad den enkelte A-kasse kan byde på og om det står i forhold til det beløb, du indbetaler. På den måde finder du den A-kasse, der passer bedst til dig og dine ønsker. Du kan se et bredt udvalg af A-kasser hos Akassefinder.dk, hvor du samtidig kan sammenligne dem på forskellige parametre.

De fleste melder sig ind i en A-kasse, der f.eks. hører under det fag eller den gruppe de tilhører eller det forbund de er medlem af. Dette giver god mening, men det er ikke altid, at det er ensbetydende med, at det er det billigste. Det kan også være, at du vil lægge lige så stor vægt på at du som medlem kan få mere hjælp i tilfælde af problemer på jobbet eller ved fyring? Det er helt op til dig selv.

Nogle arbejdsløshedskasser er ikke tilknyttet en fagforening. De kalder sig ofte for uafhængige A-kasser eller gule A-kasser. Det er helt op til dig, hvilken A-kasse, du ønsker, at melde dig ind. Det er vigtigt at du husker, at du altid kan fortryde din indmelding og skifte A-kasse, helt uden, at du bliver nulstillet, i det tilfælde bliver din formue blot flyttet over til en anden A-kasse.

 
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.