Rabarberlagkage med jordbær, kokos, hvid chokolade og pistacienødder

En blød, sød, sylig og lækkert snasket lagkage. Server den både som dessert og kaffe-kage.

En blød, sød, sylig og lækkert snasket lagkage. Server den både som dessert og kaffe-kage.

MAD: Sådan gør du:

Lagkagebunde med pistacienødder: Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform (24 cm) med blødt smør og drys sukker i. Pisk æg og sukker stift og tykt skummende, ca. 10 min med en håndmikser eller røremaskine. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt sammen med finthakkede pistacienøddekerner i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Bag i ca. 20 min. Stik et træspid eller en lille kniv i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl kagen på bagerist. Flæk kagen til tre bunde.

Rabarberkompot med jordbær: Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk, og skyl dem. Skær dem ud i mindre stykker og læg dem i et ovnfast fad, og bland med sukker. Tilsæt evt. kornene af vaniljestangen og den tomme skal. Dæk evt. fadet med sølvpapir. Sæt det ca. 15 min i ovnen ved 200 grader, til rabarberne er næsten møre. Tilsæt jordbærrene og varm igennem ca. 10 min, uden at kompotten bliver moset. Lad kompotten køle lidt af, og fjern evt. vaniljestangen. Smag til med sukker - kompotten må ikke være for sød, da der også kommer sødme fra de andre dele af lagkagen.

Topping: Fordel jordbær- og rabarberkompot imellem lagkagebundene. Læg den øverste lagkagebund på og lad lagkagen trække et par timer eller evt. til næste dag i køleskabet. Rør cremefraiche med hakket chokolade, kokosflager og smag til med lidt citronsaft. Fordel det på toppen.

Find flere lækre opskrifter på www.madogvenner.dk

Ingredienser

1 lagkage - ca. 10 stykker)
Lagkagebunde med pistacienødder
• 4 æg
• 125 g sukker
• 100 g hvedemel
• 1 tsk bagepulver
• 100 g pistacienøddekerner

Til formen
• 2 spsk smør + 2 tsk sukker

Rabarberkompot med jordbær
• 300 g rabarberstilke (uden blade)
• 400 g jordbær fra frost (optøede)
• Ca. 250 g rørsukker (lyst eller mørkt efter smag)
• Evt. 1 stang vanilje (afhængigt af sort og størrelse)

Topping
• 1 bæger cremefraiche 38%
• 100 g hvid chokolade
• 75 g kokosflager eller kokosmel
• Evt. saft af ½-1 citron

 

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.