Citroncreme med tuiles

Alle anstrengelserne værd.

Alle anstrengelserne værd.

MAD: Det kræver lidt tålmodighed at røre denne citroncreme, for citronsaften skal fordampe, inden cremen tykner. Men det anstrengelserne værd, for cremen er en kombination af syrlige citroner og en frisk sødme, som kombineres med de sprøde tuiles.

Sådan gør du

Pisk æg og sukker sammen, og tilsæt citronskal og saft, og pisk videre. Sæt blandingen over et vandbad, og pisk videre, til cremen tykner. Tilsæt derefter smørret lidt ad gangen, og pisk grundigt hele tiden. Tag cremen af vandbadet, køl den ned, og rør i den i ny og næ. Fordel den i fire skåle, og sæt dem på køl.

Tuiles: Rør alle ingredienser sammen i en skål med en håndmixer eller med røremaskinen. Form tuiles med en teske på et stykke bagepapir. Du kan selv bestemme form på hver tuiles, men brug 1 tsk dej pr tuiles. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 5-10 min., indtil de er gyldne i kanten.

Server citroncremen med tuiles og en skefuld flødeskum på toppen.

Ingredienser

Dessert (4 pers.)
• 100 g sukker
• 2 økologiske citroner, saft og skal af
• 30 g smør, smeltetTuiles:
• 100 g flormelis
• 100 g smør, smeltet
• 2 æg
• 100 g mel
• 1 tsk økologisk citronskal, revet
• 1 knsp salt

Pynt
• Kold flødeskum

 
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.