Spar på sukkeret ved at bruge lakrids

Brug lakrids, når du vil spare på sukkeret, men stadig lave lækre retter, der smager vidunderligt

Arkivfoto: Colourbox

Brug lakrids, når du vil spare på sukkeret, men stadig lave lækre retter, der smager vidunderligt

DANMARK: Lakrids er sikkert noget, du forbinder med slikskålen fredag aften, men lakrids rummer så mange flere muligheder og kan bruges i både madlavningen og i drikkevarer. Og så kan du faktisk erstatte sukker med lakrids.

- Lakrids har en naturlig sødme, der overgår sukker med faktor 30-50 og kan derfor skabe en interessant umami i både det søde og det salte køkken, forklarer Johan Bülow, der er manden bag luksuslakridsen LAKRIDS by Johan Bülow.

Johan Bülow beskriver samtidig, hvordan man kan bruge den søde lakridssmag i madlavningen, for eksempel ved at tilsætte en skefuld sød lakridssirup i en gryderet for at forbedre smagen.

Dyrk selv verdens sundeste krydderi - se hvilket på Isabellas.dk

Vil du bruge lakrids i madlavning, er det lakridsroden, du skal gå efter. Den fine lakridsrod kan bruges på lige fod med krydderier som ingefær og kanel og give helt nye smagsoplevelser, hvis du tilsætter det i dine madretter. Men du kan også lave lækre dessertdrikke med lakrids.

Derfor er krydderier super sunde - læs her, hvilke du skal spise

Lakrids erstatter det søde

Johan Bülow anbefaler, at man også bruger lakrids i desserter. Is med lakrids eller fransk nougat med lakrids kan give en særlig smagsoplevelse. Og så kan du lave en lækker fedtfattig drik af noget så simpelt som lakrids og minimælk.

- Minimælk rørt med fint pulver kan få selv ikke-mælkedrikkere til at nyde mælk. Det giver masser af smag og næsten ingen kalorier, forklarer Johan Bülow.

Samtidig foreslår han, at man bruger lakrids i en kop kaffe eller te for at give den sødme, men samtidig undgå kalorierne.

Læs også: Sådan undgår du sølvfisk på badeværelset

 
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.