Snyd ikke jer selv for dette før I har sex

Det er ikke unormalt at man i parforhold, med årene, går direkte til ’biddet’, når man skal have sex fremfor at lade godt op med det ellers ret underholdende forspil, og det er ærgerligt for begge parter, siger eksperterne

arkivfoto: Colourbox

Det er ikke unormalt at man i parforhold, med årene, går direkte til ’biddet’, når man skal have sex fremfor at lade godt op med det ellers ret underholdende forspil, og det er ærgerligt for begge parter, siger eksperterne

DANMARK: Er du en af dem, der savner de sensuelle forspil, den flirtende snak og de dybe blikke inden du og din kæreste går til den i sengen, så er du ikke alene. Mange par oplever med årene, at forspillet forbliver den fjerneste by i Rusland, og især manden ikke gider alle følelserne inden sex.

- Der er mange, der oplever at forspillet bliver hoppet over, og man går direkte til sagen, når man har været sammen et stykke tid. Sexlivet bliver rutinepræget, og når man er træt og udkørt, orker man bare ikke så meget, og derfor bliver forspillet glemt hen ad vejen, siger specialist i voksenpsykologi Peder Kjøs til KK.no.

Derfor har kvinder hede sexfantasier

Ifølge flere undersøgelser er det gentagne gange påvist, at kvinder ikke kan få for meget opmærksomhed før sex.

- Kvinden er et emotionelt væsen, og det er en af de vigtigste grunde til, at hun elsker den indledende appetitvækker. I modsætning til mænd har kvinder tit brug for at få vækket lysten. De styres af følelserne, for kvinder har brug for at føle nærhed og gensidig respekt for partneren for virkelig at blive tændt. Hvis manden konsekvent undlader forspillet, vil hun efterhånden føle sig som en maskine, der bare skal give manden udløsning, siger sexolog Maria K. Ebbestad til KK.no.

Gør forspillet mest stimulerende for hende

Forspil er en vigtig del af samlejet for begge køn, men det tager længere tid for kvinden at blive tændt, end det gør for manden. Derfor er det særligt kvinden, der har gavn af et længere forspil.

- Problemet for mænd er, at de tit kan komme for hurtigt, hvis forspillet har varet længe. Derfor vil de gerne have, det er noget kortere. Løsningen er at gøre forspillet mest stimulerende for hende, og ikke så meget for ham, siger Peder Kjøs.

Sexologen: "Nej, vi er ikke alle sammen smukke, og det er sgu da fint nok!"

Med alderen bliver forspillet endnu vigtigere, for mandens erektion vil ikke komme lige så hurtigt, og kvinderne vil ikke blive våde lige så hurtigt.

- Med et godt forspil varer seancen meget længere og bliver langt mere romantisk. Begge parter vil også få en langt kraftigere orgasme, derudover skal man huske på, at mange kvinder ikke kan få orgasme uden forspil, siger Kjøs.

Der er ikke et ultimativt forspil. Det handler om at vide, hvad der tænder din partner, og at du giver noget af dig selv.

- Der findes mange erotiske strenge at spille på, men en ting er sikker, alt begynder inde i hovedet. Fortæl din partner hvor dejlig og smuk han eller hun er, og hvor meget du sætter pris på vedkommende. Når man giver komplimenter vokser selvtilliden - også i sengen, siger Ebbestad.

Læs også: Det skal du vide om din klitoris

Det er også vigtigt at huske, at forspillet ikke først begynder, når man er nøgne, det begynder langt tidligere.

- Jeg har indtryk af, at mange par undervurderer hele optakten. De sidder ikke og nusser i sofaen, i stedet går de direkte i soveværelset, og børster da også gerne tænder og finder tøjet til næste dag frem, inden de når til sexakten. Jeg vil til enhver tid anbefale folk at være langt mere spontane og romantiske, også selvom de har været sammen i flere år, og skal tidligt op næste morgen, siger Peder Kjøs.

 
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.