Shampoo-fejl du ikke vidste, du lavede

At putte shampoo i håret er ikke bare at putte shampoo i håret - det skal gøres på den rigtige måde og ikke det samme sted hver dag, for så tørrer din hårbund ud

Arkivfoto: Colourbox

At putte shampoo i håret er ikke bare at putte shampoo i håret - det skal gøres på den rigtige måde og ikke det samme sted hver dag, for så tørrer din hårbund ud

DANMARK: Vores hår er vores signatur... Det er måske en overdrivelse, men vores hår er ekstrem vigtigt og en dårlig hår-dag, kan føre meget skidt med sig... Som elendigt humør, det kan ødelægge dit look og få dig til at blive hjemme fra aftens fest. Men faktisk kan du undgå nogle af dine hårproblemer, hvis bare du vasker dit hår rigtigt, skriver oprah.com.

Ser dit hår tyndt ud? Tjek på femina.dk om du begår en af disse fejl - du kan nemt rette op på det

To hårstylister og en kosmetolog kigget nærmere på de klassiske vaske-kiks, og kommer her med deres bud på, hvilke typiske fejl du begår, som kan være skyld i, at dit hår ikke spiller max.

Særligt en af fejlene kan give tør hovedbund eller skæl - det er, hvis du altid putter shampoo i dit hår på det samme sted. De fleste af os gør det, for det er en vaneting, og som regel putter vi det i på toppen af hovedet. Det kan give gener, du sagtens kan udgå, ifølge hårstylist Mario Russo:

- Prøv alternative rutiner, ved eksempelvis at starte med at putte shampooen i nakken og bevæg dig op mod toppen af hovedet.

Vil du gerne have et forførende rødt hår? Se på q.dk hvordan du plejer det bedst

Vandet er vigtigt

Varmt vand er også med til at udtørre din hovedbund og dit hår, så pas på med for mange varme bade. Du skal også sørge for at fugte dit hår tilstrækkeligt, før du putter shampoo i. Er håret ikke vådt nok, så vil det ikke være nær så effektivt, og du risikere at bruge meget mere og dermed spilde en masse god (og måske dyr) shampoo.

Har du overplukket dine bryn? Femina.dk hjælper dig med at redde dem og andre bryn-kiks

Når det kommer til shampoo og valget af, hvilken du skal bruge, så skal du gøre dig en ting klart. Blot fordi du finde en favorit-shampoo, så skal du ikke bruge den hver dag resten af livet. Du er nødt til at skifte den ud nu og da, og så skal du heller ikke bruge det hver dag - hver anden er rigeligt, ifølge hårstylist Mario Russo.

- Efter et par måneder, skal du erstatte din nuværende shampoo med en anden passende til din hårtype, siger kosmetolog Mort Westman.

En gang om måneden skal du desuden sørger for at bruge en rensende shampoo, påpeger hårstylist Kimberly Kimble. Og så skal du ikke bruge dine negle, når du masserer shampooen ind, for det er ikke godt for hår og hovedbund - brug dine fingerspidser og gør det nænsomt, og når du samtidig gør alle de andre ting, så bør du ende ud med et smukt og glansfuldt hår.

 
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.