Sådan gør chokolade dig slank

Det kan faktisk være rigtig gavnligt for kroppen at spise chokolade, viser forskning

Arkivfoto: PHOTOPQR/NICE MATIN/

Det kan faktisk være rigtig gavnligt for kroppen at spise chokolade, viser forskning

DANMARK: Man skulle ikke umiddelbart tro det, men chokolade kan faktisk have en positiv sundhedseffekt på din krop.

En undersøgelse, som har været publiceret i tidsskriftet Nutrition, viser nemlig, at unge, som spiser meget chokolade, har mindre mavefedt og fedt på resten af kroppen.

Undersøgelsen er baseret på data fra 1.458 unge mellem 12 og 17 år, som har deltaget i en europæisk undersøgelse, der har til formål at se på de unges livsstil i ni forskellige lande.

Hvordan sikrer du dig, at du får den bedste chokolade? Få tips til at kvalitetstjekke din chokolade på madogbolig.dk

Beskytter mod en række sygdomme

Forskerne fra University of Granada fandt en klar sammenhæng mellem et højere indtag af chokolade og lavere fedtniveau på kroppen, som blev målt ved fedtprocent, BMI og taljemål.

Og resultatet holdt, når forskerne regnede faktorer som fysisk aktivitet, indtag af frugt og grønt, indtag af mættet fedt, køn og energiindtag med.

Forklaringen på de gode resultater kan være, at selvom chokolade indeholder fedt og sukker, indeholder chokolade flavonoider, der har vigtige antioxidantegenskaber, og som modvirker betændelsestilstande i kroppen, blodpropper og hypersensivitet. Og så kan det beskytte mod iskæmisk hjertesygdom, forklarer forskningsleder Magdalena Cuenca-García.

Er du vild med chokolade? På Soendag.dk får du 25 lækre måder, du kan bruge chokolade på

Gælder også for voksne

Forskerne kan dog ikke sige noget om, hvilken type chokolade de unge spiste, men mørk chokolade er især kendt for at have et højt indhold af flavonoider.

Og selvom undersøgelsen er lavet på data fra teenagere, peger forskerne på, at resultaterne også kan overføres til voksne, da tidligere undersøgelser har peget i samme retning.

En undersøgelse, som blev publiceret i tidsskriftet Archives of Internal Medicine sidste år, viste, at de voksne, der sommetider spiste chokolade, havde et lavere BMI end de voksne, der aldrig spiste chokolade.

Få din guide til 7 sukkererstatninger på Q.dk

Kilde: Huffington Post

 
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.