DR-skuespillere lover: Vi mumler ikke i ny dramaserie

- Hvabehar! Hvad siger de?

- Hvabehar! Hvad siger de?
Foto: Lars Mikkelsen (t.v.) spiller hovedrollen som folkekirkepræsten Johannes i DR’s nye store seriesatsning Herrens Veje. Her i selskab med sin øvrige familie i serien, der spilles af Ann Eleonora Jørgensen, Simon Sears og Morten Hee Andersen. Foto: DR

DANMARK: I gennem de seneste år har DR modtaget stakkevis af klager over dårlig lyd og mumleri, når tv-stationen sender sine stort anlagte programmer og ikke mindst, når det har drejet sig om de traditionsrige søndags-føljetoner.

Sidste vinter fik mange seere nok, da tredje sæson af "Arvingerne" blev sendt på kanalen, og det resulterede i en storm af harme beskeder på seriens Facebookside.

Men når DR’s nye dramasatsning "Herrens Veje" har premiere om få uger, er skuespillerne langt mere klare i mælet. Der er nemlig blevet gjort op med mumleriet.

Replikken får et løft

Det fortæller Adam Price, der er hovedforfatter på den nye serie, der handler om en moderne præstefamilie.

- I mange år har der været en naturalisme-tradition i dansk film og tv, hvor det nærmest var sådan, at den der mumlede mest, var bedst. Og det er det ikke i denne her serie, siger han og uddyber:

- Her går vi jo også ind og beskriver en familie, der har en retorisk tradition, der går flere hundrede år tilbage. Det er jo en del af denne her families arbejde at stille sig ind foran en forsamling og tale til den og gøre sig forståelige, siger han.

Lars Mikkelsen, der spiller præst og patriark i serien, er enig.

- Vi giver replikken et løft i serien. Det er også noget, jeg har arbejdet med i udlandet, når jeg har haft roller der, for der står de altså ikke og mumler. Men det ville jo heller ikke give mening, at de her præster mumler deres prædikener, siger han.

Overfor ham i serien ses Ann-Eleonora Jørgensen i rollen som præstens kone. Hun har tidligere spillet med i tv-serien "Forbrydelsen" og kan tydeligt mærke, at der har været en anderledes tilgang til replikkerne i "Herrens Veje".

- Vi tager fat om ordene, og mener virkelig det, vi siger. Og derfor bliver ordene virkelig sagt, og ikke bare mumlet fordi, det skal virke naturalistisk. Jeg håber, det kan høres i serien, forklarer hun.

Dog mener hun ikke, at det kun er skuespillerne, der har ansvaret for, at det kan være svært at høre, hvad der bliver sagt i fjernsynet.

- Det er det også, men det handler også om folks fladskærme. Højttalerne er jo gået fra at være nogle ordentlige, store nogle med god rumklang til meget små, så de er jo elendige i forhold til. Og det skal man vide, siger hun.

Første afsnit af "Herrens Veje" bliver sendt på DR1 klokken 20.00 den 24. september.

/ritzau/FOKUS

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

Annonce

Filialdød giver bedre og billigere online lån

Dansen har givet Iben Hjejle blod på tanden. Nu drømmer hun om at optræde i en musical.

Iben Hjejle afslører: Her er min nye karrieredrøm

Christian Nørgaard har været en af profilerne på Brøndbys hold, der topper Superligaen efter syv sejre i træk.

Brøndby-profil vil give den gas i jagt på VM-billet

Hver husstand vil bruge 4100 kroner ekstra på gaver, mad og drikke op til jul, spår Dansk Erhverv

Julehandlen bliver den største nogensinde

Shoppingsæsonen bliver fredag skudt i gang med Black Friday, men svindlere udnytter forbrugsfesten

Pas på: Black Friday er en festdag for svindlere

Efter 10 år som Hr. Skæg springer Mikkel Lomborg ud som musicalstjerne i Tivoli, men det går ud over familien.

Hr. Skæg som musicalstjerne: Mit familieliv lider

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.