Derfor får du ikke topjobbet

Det kan være svært at nå toppen og de gode lederjobs, hvis din angst og nervøsitet hindre dig i at rykke og agere på det hårde arbejdsmarked - det er ifølge undersøgelser et problem, som mange kvinder står overfor.

Foto: Colourbox

Det kan være svært at nå toppen og de gode lederjobs, hvis din angst og nervøsitet hindre dig i at rykke og agere på det hårde arbejdsmarked - det er ifølge undersøgelser et problem, som mange kvinder står overfor.

DANMARK: Du er ambitiøs, du knokler, du er dit job og er godt kvalificeret. Alligevel oplever du gang på gang at din barriere går ned, og du ikke får gjort og sagt alt det, du gerne ville, eller at du bruger mere tid på at være angst og bekymret end at rydde dine kollegaer af vejen... og så får de dit drømmejob.

Det er især mændene som giver dig baghjul. Det sker nemlig ofte, at kvalificerede kvinder overhales af mænd, og det gør de, fordi kvinder er mere nervøse end mænd, skriver womenshealthmag.com.

Danske kvinder er de mest maskuline, bedrevidende og usexede i verden. Læs mere på femina.dk

Du er for nervøs

Studiet, der danner baggrund for den ny viden, er fortaget på Stanford University og viser, at de mandlige kollegaer overhaler kvinderne. De gør det ikke, fordi de er bedre kvalificerede, men fordi kvinderne ikke er nær så stærke, når det kommer til at være rolig i svære situationer.

Nygifte Lisbeth Østergaard: Jeg har ikke brug for at gøre oprør mere

I undersøgelsen har både mænd og kvinder gennemgået adskillige test der viser, at kvinder er mere nervøse under pres og derfor ikke præsterer nær så godt som mændene. Men hvorfor er det sådan?

Susan R. Fisk er en af forskerne bag studiet og doktorkandidat ved Stanford University. Hun forklarer, at kvinderne muligvis er mere nervøse, fordi de faktisk har mere på spil. De risikerer nemlig i højere grad at blive opfattet som inkompetente end mændene gør. Og hvis en kvinde udfører noget på lige fod som mændene, så vil deres præstationer ofte blive opfattet som dårligere end mændenes. Det er derfor naturligt, at en kvinde bliver ekstra nervøs før en stor opgave, forklarer Susan R. Fisk.

Fem kræftsymptomer de færreste kvinder kender. Læs hvilke på Q.dk

Hun forklarer, at det er en rigtig øv-situation for kvinder, der gerne vil frem. Men du kan hjælpe dig selv med at gøre ting, der gør dit selvværd bedre, for det vil i hvert fald hjælpe dig lidt af vejen, når du ramler ind i højtrykssituationer på jobbet, hvor du kan blive angst for, om du nu kan gøre det godt nok. Du er nødt til at tro på dig selv.

 
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.