Barnets sprogevner gemmer sig i generne

Du har en stor del af ansvaret for, hvor god dit barn er til at lære fremmedsprog. Meget af sprogforståelsen er genetisk betinget, mener norske forskere.

Du har en stor del af ansvaret for, hvor god dit barn er til at lære fremmedsprog. Meget af sprogforståelsen er genetisk betinget, mener norske forskere.
Arkivfoto: Colourbox.

DANMARK: Hvis den engelske udtale er perfekt, når du hjælper dit barn med lektierne, er der en god chance for, at de gode engelskkundskaber går i arv.

Strækmærker - det kan du gøre ved dem

Korttidshukommelsen er vigtig

Norske forskere har undersøgt omkring 100 tiårige for at finde ud af, hvorfor nogle er gode til fremmedsprog, mens andre har svært ved det. Undersøgelsen viser, at børn med en god korttidshukommelse også har et godt sprogøre - og en god kortidshukommelse er arvelig, skriver Forskning.no.

- Sammenhængen mellem godt sprog og kortidshukommelsen var klar i alle de tests, vi udførte, siger undersøgelsens leder, Mila Vulchanova, fra Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet, ifølge Forskning.no

Børn med store hoveder bliver klogest

Ifølge forskerne spiller korttidshukommelsen en afgørende rolle i alle former for sproglig indlæring, fordi ord og sætninger skal gentages igen og igen, før barnet kan huske dem. Heldigvis kan korttidshukommelsen trænes, fortæller Vulchanova, der først kommer med en lille advarsel.

- Det er ikke let, især fordi en god kortidshukommelse er arvelig. Men at lege med ord og at sige tal i omvendt rækkefølge er gode og enkle måder at træne kortidshukommelsen på, siger Vulchanova

På Søndag.dk, kan du læse, hvordan den voksne hjerne holdes i topform

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.