7 måder du "body-shamer" dig selv på

Du fortæller dig selv, at ALLE fortjener kærlighed og accept - uanset deres størrelse, men accepten og kærligheden rækker alligevel ikke helt til dig selv.

Foto: Colourbox

Du fortæller dig selv, at ALLE fortjener kærlighed og accept - uanset deres størrelse, men accepten og kærligheden rækker alligevel ikke helt til dig selv.

DANMARK: Kropspositivitet starter indefra og kærligheden til andre flyder også lettere, hvis du elsker dig selv - men vi er nogle, der rent faktisk "body-shamer" os selv - uden at vi er helt bevidste om det.

Kunne du være mere kærlig mod din krop?

Det er der absolut ingen grund til at fortsætte med, så klik dig igennem galleriet herunder og tjek, om du kunne være mere kærlig ved din krop.

Du træner, selvom du slet ikke har lyst

Ok, så du skal ud og løbe - men har du lyst til at løbe lige nu? Kan du overhovedet lide at løbe? Eller løber du, fordi det "skal" du?

Med disse gode råd kan du styre uden om vinterens forkølelse og influenza

Hvis svaret er nej, hvorfor løber du så? Hvis du vælger at træne, hvorfor så ikke vælge en træningsform, du kan lide? Prøv svømning, dans, yoga - hvad som helst. Træning og motion skal ikke føles som en straf - det skal få dig til at have det godt (og gerne sjovt).

Du undgår spejle

Der kan være flere grunde til at vi undgår spejle, men hvis du gør det, fordi du ikke kan lide det, du ser der, så tænk dig lige om en ekstra gang.

Prøv at "se problemet i øjnene" og giv dit spejlbillede en lille peptalk: Sig "Jeg er smuk, jeg er værd at elske".

2017: Her er hårmoden for det nye år

Du nægter at være med på billeder

Måske gemmer du dig altid på bagerste række - selv når det er familieminder, der skal fanges på foto. Eller du vil kun have taget billeder af dit ansigt. Det er lidt det samme som situationen med spejlet: Du kan ikke lide det, du ser - og du vil måske heller ikke have, at andre ser det.

Vær i stedet stolt af hele dig - ikke kun dele.

Du nægter dig selv visse typer af mad

Du får måske tilbudt et stykke kage. Eller noget slik. Eller chips. Og selv om du har lyst til at spise, takker du pænt nej, fordi du:

Ikke trænede i morges.

Allerede har spist for meget i dag.

Spiste for meget i går.

Du skal ikke gøre noget, for at fortjene at spise noget, du har lyst til. Du har allerede fortjent det, bare fordi du er dig.

Du sammenligner dig med andre

Vi gør det alle i en eller anden udstrækning, men at sammenligne sig med andre kan være med til at skabe negative tanker om os selv. For nej, hendes ben er ikke dine ben. Og måske er hendes mave fladere end din. Eller dine bryster mindre eller større, og....

Og hvad så?

Vi er alle forskellige - vi har forskellige gener, forskellige baggrunde - forskellige omstændigheder i vores liv. Så giver det egentlig mening at sammenligne din krop med en andens? De er dem - du er dig - og vi er alle forskellige på mange, smukke, unikke måder.

De 10 mest almindelige drømme: Her er deres betydning

Du slukker lyset, når I skal dyrke sex

Du har intet at skamme dig over - og de komplekser, du måtte have over din krop, ser din partner ikke. Det gør din veninde eller din familie heller ikke. De ser i stedet det fantastiske, kærlige, dygtige, smukke menneske, du er. Måske skulle du tænke på dig selv på samme måde?

Du har tøj i skabet, som du egentlig ikke kan passe, for "hvad nu hvis"

Nogle kan stadig passe det tøj, de brugte i gymnasiet. Vi er også mange, der slet ikke kan. Hvis du har tøj i for små størrelser liggende i skabet, fordi du tænker "det er størrelsen, jeg bør være", så tænk lige over, hvorfor du tror, det skal være sådan.

Der er intet i vejen med at købe tøj, du faktisk kan passe. Du vil sikkert opleve, at du har det meget bedre med dig selv i tøj i din størrelse lige nu.

 
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.