Vind en iPhone 6S - og hjælp med at genbruge batterier

Flere danskere smider batterier i skraldespanden, selv om de kan genbruges til f.eks. stålvaske eller omdannes til nye batterier. Nu kan du blive klogere på batterier og deltage i konkurrencen om en iPhone6S.

Flere danskere smider batterier i skraldespanden, selv om de kan genbruges til f.eks. stålvaske eller omdannes til nye batterier. Nu kan du blive klogere på batterier og deltage i konkurrencen om en iPhone6S.
ANNONCE: Din computer, telefon og fjernbetjening.
Hver eneste dag året rundt bruger du batterier.Men næsten halvdelen af de brugte batterier herhjemme - over 2.000 tons - havner i skraldespanden, og det er en alvorlig belastning for naturen og et spild af ressourcer.Eksempelvis kan brugte batterier omdannes til nye batterier, til at producere stålvaske eller til f.eks. autoværn.Derfor er Den Store Batterikampagne skudt i gang som et samarbejde mellem KFUM-Spejderne og European Recycling Platform (ERP).Med sjove forsøg og aktiviteter vil KFUM-Spejderne besøge Vesterbro i København såvel som Fyn og Jylland i den landsdækkende kampagne.- Der er god energi i brugte batterier, og derfor er det ærgerligt for både for miljøet og samfundsøkonomien, at så mange batterier forsvinder i skraldespanden, siger administrerende direktør Martin Therkelsen fra ERP Denmark, der arbejder for genanvendelse af affald af elektrisk og elektronisk udstyr.- Eksempelvis indeholder batterierne vigtige materialer som jern, mangan og tungmetaller, der kan omdannes til nye batterier eller bruges til f.eks. togskinner, stålvaske og autoværn. På den måde spares og bevares mange ressourcer.Det er især unge, der smider brugte batterier i skraldespanden, viser en undersøgelse fra COOP, og når spejderne besøger flere byer landet over vil det derfor også være muligt at aflevere sine batterier til genbrug. Det vil også være muligt at deltage i en konkurrence om en ny iPhone 6S ved et besøg hos spejderne, eller på kampagnens Facebook side.- For KFUM-Spejderne er det vigtigt at aflevere verden i en lidt bedre stand, end da vi modtog den. Det indebærer nogle konkrete handlinger her og nu, siger Thomas Kirkeskov, generalsekretær hos KFUM-Spejderne.- Derfor har vi bl.a. introduceret aktivitetsmærker for batterier, natur og miljø for vores spejdere. Og vi deltager i kampagnen, fordi den matcher vores grundlæggende værdier, og fordi vi kan få lejlighed til at formidle viden om miljø og genbrug til de næste generationer. Vi glæder os til at inspirere andre med gennem Den Store Batterikampagne.

Følg indsamlingen på FacebookDet er fjerde år, at den landsdækkende kampagne for batteri-indsamling afholdes.Og desværre er behovet for genbrug ikke blevet mindre.Vores planet har en begrænset mængde af såkaldte ædle råvarer, som bruges til at producere batterier - eksempelvis zink og mangan.Men det kan alt sammen heldigvis genanvendes – og du kan hjælpe!Læs mere om Den Store Batterikampagne på Facebook eller deltag i konkurrencen her.

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.