»»Crostini med langtidsbagte babytomater og citronricotta

Tomater, og især kernerne, indeholder en god del umami, hvilket gør dem velegnede til at fremhæve andre smage.

Tomater, og især kernerne, indeholder en god del umami, hvilket gør dem velegnede til at fremhæve andre smage.

MAD: Det er ikke så underligt, at italienerne bruger tomater og parmesan (der også rummer meget umami) som basis for pastasaucer, sammenkogte retter og salater, for de evner ganske enkelt at få de enkelte råvarer til at smage af mere. Når du er i gang med at bage tomater, er det en god ide at bage en masse og så have dem stående i olie på køl lige klar til at hive dem frem, når der skal laves en hurtig gang bolognese med en dyb tomatsmag, en pizzasovs eller en snack som disse sprøde crostini med cremet citronricotta og godt med tomater på toppen. En enkel forret med masser af smag.

Crostini med langtidsbagte babytomater og citronricotta

Fordel tomaterne på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp dem med olivenolie, og fordel hvidløg, fennikelfrø og sukker på tomaterne, og bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 1 time. Rør ricotta med citronskal, og smag til med salt og peber. Grill brødet på en grill eller grillpande, eller rist dem på en brødrister. Fordel ricottaen på brødet, og fordel derefter de bagte tomater (brug en ske til at samle tomatjuicen op fra bagepladen, og fordel også den på brødet). Pynt med lidt friske basilikumblade, drys med salt og peber, & server.

Ingredienser qereargteag
(Forret til 4 pers.)
• 300 g blandede babytomater
• 2 spsk olivenolie + lidt ekstra til servering
• 1 hvidløg, knust
• ½ tsk fennikelfrø, knuste
• ½ tsk sukker
• 150 g ricotta
• 1 øko-citron / Fintrevet skal af
• Salt og peber
• 8 skiver surdejsbrød
• Frisk basilikum

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.